Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tulevat kuvauspaikat

28.-29.4. Musti ja Mirri Nummela

4.5. Musti ja Mirri Järvenpää

6.5. Faunatar Myyrmanni, Vantaa (Jenni)

6.5. Siinan Piha ja Lemmikki, Hämeenlinna (Ida)

11.5. Musti ja Mirri Graani, Mikkeli

13.5. Faunatar Koivukylä, Vantaa

15.-16.5. Musti ja Mirri Konala, Helsinki

20.5. Klaukkala

25.5. Helsinki

27.5. Porvoo

28.5. Tampere

Lisätietoja

Kuvien tilaaminen

Syötä kuvaustunnus oheiseen kenttään:

Hygienia

Kuvauksissa käy tavallisesti noin 10-30 lemmikkiä päivän aikana. Näistä suurin osa on koiria. Kuvauspaikat sijaitsevat usein liiketiloissa, joissa vierailee muutenkin paljon lemmikkejä. Sairasta lemmikkiä ei pitäisi tuoda kuvaukseen. 

Sairas lemmikki kaipaa lepoa. Kuvauspaikkoja tulisi välttää jo pelkästään tartuntariskin vuoksi.

Kuvaustilanne ja matkustelu ovat lemmikille stressaavia kokemuksia, eivätkä edistä paranemista. Oireilevasta lemmikistä on vaikeaa saada hyviä kuvia. Monet oireet näkyvät; esimerkiksi silmien vuotaminen tai siristely, tai korvatulehduksesta johtuva pään kallistelu. Tällaisia oireita on vaikea piilottaa kuvasta.

Odotathan, että lemmikkisi paranee ennen kuvaukseen osallistumista!

Jos sairaus ei ole tarttuvaa, voi lemmikin tuoda oman harkintansa mukaan. Joskus lemmikistä halutaan ottaa muistokuvat, vaikka ei olisi enää elämänsä kunnossa.

Terveen koiran kanssa tartuntariskiä voi pienentää välttelemällä nenäkontakteja. 

Huomioitavia oireita koirilla

 

Reverse sneezing

Koira "ryystää" ilmaa sisään nenän kautta. Toistuvat kohtaukset voivat olla merkki nenäpunkeista tai kennelyskästä.

 

Kirsun vuotaminen

Vaalea, paksu lima voi viitata bakteerin aiheuttamaan hengitystietulehdukseen, eli kennelyskään. Kennelyskään liittyy myös yskiminen, etenkin rasituksen jälkeen.

 

Lue lisää muilta sivustoilta:

Nenäpunkki (Keuruun Eläinklinikka)

Kennelyskä (Sympaatti Eläinklinikat)

Rokotukset

Rokotus on halpa "henkivakuutus". Suomessa kaikki kissat tulee rokottaa herkästi kuolemaan johtavaa kissaflunssaa sekä kissaruttoa vastaan. Etenkin ulkoileville kissoille rokotukset ovat tärkeitä. Nykyisin rokotusten vaikutus kestää kolme vuotta, näyttelykissat saatetaan rokottaa useammin.

Emme edellytä asiakkailta rokotustodistuksia, mutta toivomme, että rokotukset ovat voimassa. Esimerkiksi kissaruttoa aiheuttava parvovirus on erittäin sitkeä ja kestää desinfiointeja. Virus voi pysyä elinvoimaisena ympäristössään jopa vuoden.

Kissoja käy saman päivän aikana yleensä 1-3 eri taloudesta, joten ehkäisemme mahdollisia tartuntoja vaihtamalla kuvausalustaa kissojen välillä. Vieraan kissan hajut voivat muutenkin stressata kissaa. Voit ottaa mukaan myös oman siistin kankaan ja leluja, joista kissa pitää.

Rokottamattomalle koiranpennulle kannattaa varata mahdollisimman varhainen kuvausaika. Voit ottaa mukaan oman kankaan ja lelun riskien pienentämiseksi.

Rekvisiitat

Kankaiset kuvausalustat pestään kuvauspaikkojen välillä ja kuvauspäivän aikanakin tulee vaihtelua. Valkoisia taljoja on mukana yleensä useampia, joita voidaan vaihdella jos kuvaukseen tulee rokottamaton pentu (suosittelemme aamun ensimmäisiä aikoja), tai jos taljat sotkeentuvat. Myös silloin, jos kuvaaja havaitsee koiran oireilevan epäilyttävästi. 

Osa rekvisiitoista on vaikeampi desinfioida erilaisten materiaaliensa vuoksi. Eksoottisille eläimille, kuten matelijoille, kannattaa ottaa mukaan oma kuvauksellinen kori, pesä tai oksa. Myös muille lemmikeille voi ottaa mukaan omaa reksiviittaa. 

Käyttämämme alustat ovat keinokuitua, joka kestää aitoa lampaantaljaa paremmin konepesua. 

Halutessaan voit ottaa mukaan myös oman kankaan, viltin tai peiton. 

Juottaminen

Kuvauspaikalla ei ole vesikuppia, koska erilaiset taudit leviävät niiden kautta helposti. Mukaan voi ottaa oman kupin ja vesipullon, sillä kuvauspalkkiot voivat janottaa. Läähättäminen ei aina tarkoita janoa. Koirat läähättävät usein kun niitä jännittää.


Tuotteet ja hinnat

Tarkemmat tuotekuvaukset sekä asiakasgalleria.
 

Taustavärit

Valittavana on useita erilaisia taustavärejä ja kuvioita.
Siirry galleriaan