Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kuvien tilaaminen

Syötä kuvaustunnus oheiseen kenttään:

Koirat

 

Valmistautuminen

Aktiivisten koirarotujen lenkittäminen voi olla paikallaan ennen kuvausta. Kun ylimääräinen energia on purettu, on helpompi kuunnella omistajaa ja keskittyä kuvaukseen.

Sen sijaan helposti hengästyviä koiria ei kannata juoksuttaa juuri ennen kuvausta, jos kuvaan halutaan muutakin kuin kitalakea.

Jännittävä tilanne lisää yleensä läähättämistä.

 

Kuvauspaikka ja tilanne

Pienet koirat kuvataan yleensä pöydällä tai muulla korokkeella, isommat lattialla.

Koiralla kannattaa olla vain yksi ohjaaja, jotta se ei hämmenny useista ohjeista. Omistaja ohjaa yleensä koiran paikalleen, mutta jos koira ei vierasta, voi myös kuvaaja tehdä sen. 

Omia herkkuja tai suosikkileluja voi ja kannattaakin ottaa mukaan, mutta ne on hyvä pitää alkuun piilossa. Parhaat kuvat tulevat silloin kun koiran keskittyminen on kamerassa, ei nameissa, leluissa tai edes omistajassa. 

 

Kaverikuvat

Usean koiran yhteiskuvissa on muistettava kotona vallitseva hierarkia. Jos koirat eivät kotona viihdy vierekkäin, voi niiden asetteleminen samaan kuvaan aiheuttaa ongelmia. Emme halua, että koirille aiheutuu kuvauksesta turhaa stressiä, joten pyrimme välttämään niille ikäviä tilanteita.

Eri taloudessa asuvien koirien yhteiskuvat eivät välttämättä pikakuvauksissa ole mahdollisia. Jos haluat kuitenkin kokeilla, käy ensin niiden kanssa yhteisellä lenkillä tai puistossa, jotta suurin jälleennäkemisen riemu on ohi kuvauspaikalla.

 

Yhteiskuvat omistajan kanssa kannattaa ottaa kuvauksen alkuvaiheessa. Koirat rauhoittuvat omistajansa lähellä eikä omistajankaan kasvot vielä punoita; toisinaan kuvauspaikoilla saattaa olla hiukan lämmin.

Valitse siistit sisävaatteet, joista koira erottuu. Ulkovaatteet tuovat kuviin kiireen tuntua.

Huomioitavia asioita:

  • Jos sinulla on rokottamaton pentu, pyri tuomaan se kuvauspäivän alussa kun kuvausalustat ovat vielä puhtaat.  
  • Ethän tuo kuvaukseen koiraa, jolla on juoksut. Ne aiheuttavat seuraavissa kuvattavissa usein levottomuutta. 
  • Kerro kuvaajalle koiran mahdollisista peloista. Studiosalamat saattavat säikäyttää ukkosta pelkäävän. Vinkulelutkaan eivät ole kaikkien mieleen.
  • Leikkaa kynnet mieluiten pari päivää ennen kuvausta. Jos unohdat, vältä kiireessä leikkaamista, jotta et leikkaa suoneen (pitkät kynnet hukkuvat kyllä esim. lampaantaljan sekaan).
  • Jos koiralla on taipumusta merkkailla tai laskea alleen jännittävässä tilanteessa, kerro siitä etukäteen niin käytämme "kertakäyttöisiä" kartonkitaustoja. Kerro myös myymälän henkilökunnalle, jos myymälän puolella sattuu vahinko, jotta pissat saadaan siivottua pois ennen seuraavaa asiakasta. 
  • Valoherkkää epilepsiaa sairastavan koiran kanssa kannattaa valita miljöökuvaus, jossa ei käytetä tehokkaita studiosalamoita.

Tuotteet ja hinnat

Tarkemmat tuotekuvaukset sekä asiakasgalleria.
 

Taustavärit

Tutustu päivitettyyn taustavärigalleriaan!

Siirry galleriaan